مواد مغذی رب گوجه فرنگی
یک قاشق غذاخوری وعده رب گوجه فرنگی حاوی فقط 13 کالری و بدون چربی است ، به این معنی که احتمالاً در افزایش وزن موثر نیست. همچنین 244 واحد ویتامین A فراهم می کند که برای سلامت بینایی چشم ، تولید مثل و رشد جنین مهم است. رب گوجه فرنگی اگرچه به اندازه گوجه فرنگی تازه از نظر ویتامین C غنی نیست ، اما 3.5 میلی گرم از این آنتی اکسیدان را فراهم می کند که باعث بهبود ایمنی و ترمیم بافت می شود. همچنین منبع ویتامین K و چندین ویتامین B است. رب گوجه فرنگی ، به ازای هر قاشق غذاخوری ، 5/0 میلی گرم آهن دارد و به عملکرد مناسب گلبول های قرمز کمک می کند. رب گوجه فرنگی 162 میلی گرم پتاسیم در هر قاشق غذاخوری برای کمک به بدن شما در تنظیم ذخایر مایعات و مواد معدنی فراهم می کند.
آنتی اکسیدان ها موجود در رب گوجه فرنگی
روند تهیه رب گوجه فرنگی باعث می شود برخی از آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی فراهمی زیستی بیشتری داشته باشند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که رادیکال های آزاد بدن را در ارتباط با بیماری و پیری از بین می برند. مطالعه منتشر شده در "مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی" در ماه مه 2002 نشان داد که روند تولید گرمایش گوجه فرنگی فعالیت آنتی اکسیدانی کل گوجه فرنگی را افزایش می دهد ، به ویژه لیکوپن. مصرف زیاد محصولات گوجه فرنگی حاوی لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.
گرمازدگی
مصرف رب گوجه فرنگی ممکن است به شما در برابر گرگرفتگی که در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور ماوراlet بنفش رخ می دهد ، محافظت کند. "ژورنال تغذیه" پژوهشی را در ماه مه سال 2001 منتشر کرد که نشان می دهد 40 گرم رب گوجه فرنگی مصرف شده با 10 گرم روغن زیتون طی 10 هفته منجر به 40 درصد کاهش اریتم یا آفتاب سوختگی شده است. محققان لیکوپن موجود در خمیر را دلیل این نتیجه مثبت می دانند. در ژانویه 2011 در مجله "British Journal of Dermatology" ، یک مطالعه نشان داد که مصرف 55 گرم رب گوجه فرنگی در طی 12 هفته محافظت در برابر صدمه به پوست در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب است.
مصارف رب گوجه فرنگی
تولیدکنندگان از رب گوجه فرنگی به عنوان پایه برخی از سس ها و سس گوجه فرنگی استفاده می کنند. می توانید رب گوجه فرنگی را به مارینارا یا سس گوشت برای ماکارونی اضافه کنید تا طعم های آن تشدید شده و بافت غلیظی به وجود آورد. رب گوجه فرنگی همچنین یکی از ترکیبات بسیاری از دستور العمل های تهیه چیلی و گوشت گاو است.